Home / Nieuws / WOUTERS NV neemt de activiteiten over van GRANIMEX NV.

WOUTERS NV neemt de activiteiten over van GRANIMEX NV.

Sedert 1994 maken Wouters nv en Granimex nv deel uit van dezelfde bedrijvenfamilie. Wouters is gespecialiseerd in bakkerijgrondstoffen terwijl Granimex zich toelegt op  frituurvetten-en oliën voor de horeca en plantaardige oliën en vetten voor  de voedingsindustrie.

Beide bedrijven zijn gevestigd op de industriezone van Lokeren, Wolfsakker 4 – 6,  en zijn in de loop van de jaren eigenlijk,  althans wat de productie betreft, één bedrijf geworden. Beide bedrijven hebben zich de laatste 5 jaar zeer positief ontwikkeld waardoor er op de Belgische markt overlappende activiteiten zijn ontstaan.

Vandaar dat de beslissing werd genomen om de verkoopsactiviteiten van Granimex over te hevelen naar Wouters. Wouter NV zal dan effectief vanaf 1 april 2010 alle activiteiten van Granimex overnemen.

Dit heeft geen effect op de tewerkstelling. Alle contactpersonen blijven dezelfde.

Zowel Wouters als Granimex hebben al een lange geschiedenis achter te rug. Wouters NV werd opgericht in 1927 door de heer Wouters. Sindsdien heeft het bedrijf een continue expansie gekend en is het uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Belgische markt van bakkerijgrondstoffen. In 1994 volgde de overname door de familiale groep Van den Berghe, eigenaars van oa. Granimex, dat in 1988 werd opgericht te Bavegem. Kort daarop volgde de verhuis naar de industriezone in Lokeren, waar voor beide bedrijven een nieuwbouw werd opgetrokken.

Zowel Wouters als Granimex beschikken over een aantal sterke merken – Panifresh/Fribel/Palmax/Larbel-, waarmee zowel op de Belgische als de exportmarkten wordt gescoord.

Wouters heeft vertrouwen in de toekomst. Nog dit jaar wordt een belangrijk investeringsprogramma afgewerkt om nog flexibeler te kunnen inspelen op de klantenvraag en over bijkomende productiecapaciteit te beschikken. Verder werden nieuwe medewerkers aangeworven voor de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling.

Op de vernieuwde website www.wouters.com is alle info over geschiedenis van het bedrijf alsmede alle productinfo terug te vinden.

About Redactie Snackinfo

Naast IT'er en webdesigner is Peter al jaren samen met een frituriste. hun gecombineerde passie voor alles wat met frituren te maken heeft komt tot uiting in deze website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Schrijf u in voor het laatste nieuws !

en mis niks meer van aanbiedingen, promo's nieuws en informatie uit de wereld van frituur, pita en broodjeszaken.
* verplicht veld
Bekijk eerdere nieuwsbrieven  
Close Don't show again